Hoe werkt het?

Volg ons stappenplan

Wat moet ik doen om me in te schrijven voor Make it Happen Now? Wanneer is het bootcamp gepland? Kan ik mijn job combineren met de training?
Dat maken we duidelijk in onderstaande tijdslijn en de veelgestelde vragen.

Deelname is gratis.

Make it Happen Now - logo

Stel je kandidaat
t.e.m. 30 april 2022

Diploma Secundair Onderwijs op zak? Goeie kennis van het Nederlands? Een doener die nog zijn / haar / hun weg zoekt? De eindmeet in het hoger onderwijs niet gehaald? En gemotiveerd om het hele traject tot op het einde uit te doen? Wij horen graag wie je bent en waarom je wil deelnemen aan Make it Happen Now.

Stel je kandidaat
t.e.m. 30 april 2022

Na je inschrijving
Kort gesprek

Kort gesprek, in Mechelen of online. Om elkaar te leren kennen en zeker te zijn dat jouw verwachtingen en onze verwachtingen overeenkomen. We bespreken dan ook ineens op welke week- of weekenddagen jij beschikbaar bent om zelf aan de slag te gaan

Na je inschrijving
Kort gesprek

Eind april 2022
Eerste peiling

Waar sta jij nu? Via een vragenlijst peilen we naar je voeling met de 7 vaardigheden zodat we concreet kunnen werken naar versterking van waar jij nood aan hebt.

Eind april 2022
Eerste peiling

13-15 mei 2022
Bootcamp deel 1

Eerste trainingsweekend met twee overnachtingen in het Libertushuis in Mechelen. We starten vrijdag om 19.00u en eindigen zondag om 17.00u.

13-15 mei 2022
Bootcamp deel 1

3-5 juni 2022
Bootcamp deel 2

Trainingsweekend met twee overnachtingen in domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. We starten vrijdag om 19.00u en eindigen zondag om 17.00u.

3-5 juni 2022
Bootcamp deel 2

Juni 2022
Time4Society

Via Time4Society ga je, als groep, 1 à 2 dagen aan de slag in 3 verschillende sociale organisaties. Een eerste praktijkervaring zodat je ook bewust je aandacht kan vestigen op die getrainde soft skills.

Juni 2022
Time4Society

Juli – augustus 2022
Bardok

Maak mee de Zomer van Bardok: de perfecte manier om je eigen talenten in te zetten en de behandelde vaardigheden ook in een professionele omgeving te trainen.

Juli – augustus 2022
Bardok

Half september 2022
Tweede peiling

Waar sta je na het traject? Via een vragenlijst staan we stil bij jouw groei in de 7 vaardigheden en het verschil met hoe je het traject begon.

Half september 2022
Tweede peiling

1 oktober 2022
Terugkomdag

We komen opnieuw in verbinding met elkaar en blikken terug op de voorbije maanden. Waar stond je aan het begin van het traject en waar sta je nu? Wat doet dit met jou? Hoe heb je dit beleefd? Wat zijn je verdere plannen?

1 oktober 2022
Terugkomdag

Veelgestelde vragen

Ja. Het bootcamp van Make it Happen Now is gepland in het weekend. De werkervaring kan zowel op zaterdag als op weekdagen worden ingepland, afhankelijk van de eigen mogelijkheden. Het kan dus zijn dat je hier en daar een dagje verlof moet nemen. Het eigen engagement binnen de Zomer van Bardok kan je invullen zoals je zelf wil, dat kan ook af en toe op een weekdag zijn.

Ja. Het Make it Happen Now-traject kan volledig in het weekend of op weekavonden gepland worden en staat dus jouw zoektocht naar werk niet in de weg. Het traject is dus in overeenstemming met de officiële voorwaarden voor een werkloosheidsuitkering en de beroepsinschakelingstijd.

Neen. We nemen je mee doorheen een volledig proces waarin je groeit. Ook de groepsdynamiek tijdens het traject is belangrijk.

Ja. Domein Roosendael ligt op 2 km van het station van Sint-Katelijne-Waver. Het station van Mechelen ligt op 6,7 kilometer van het domein. Daar kan je bus 500 nemen tot aan halte ‘Walem Kerk’.

Het Libertushuis ligt op 1 km van station Mechelen-Nekkerspoel.

Make it Happen Now - logo

Deelname is gratis

In 2022 wordt Make it Happen Now voor het eerst georganiseerd en is volledig gratis voor wie het traject tot het einde volgt. In ruil vragen we regelmatig feedback over de opzet en invulling van het traject. Die nemen we als geleerde lessen mee naar volgend jaar.