Dream, dance, create

1 bootcamp,
7 vaardigheden van de toekomst

“I hear and I forget.
I see and I remember.
I do and I understand.”

Confucius

Om het verschil te maken in een sollicitatiegesprek en je latere carrière heb je goeie soft skills nodig. Dat zijn vaardigheden die bepalen hoe je omgaat met je werk en met je collega’s. Werkgevers vinden goeie soft skills heel belangrijk.

Helaas leer je die soft skills niet op de middelbare school. Dat doe je bij Make it Happen Now.

DREAM

Vertrek vanuit je dromen

Wie ben ik? Wat wil ik? Waarover twijfel ik? Ontdek waar jij energie van krijgt, wat jouw uitdagingen zijn en hoe jij stappen kan zetten richting het realiseren van je eigen dromen. In balans tussen jezelf en de wereld.

DANCE

Laat je inspireren

Ontdek de dansvloer van de communicatie en leer co-creëren, samenwerken en meer impact hebben om je doel te bereiken. Zo train je jezelf om deze vaardigheden later ook toe te passen op de werkvloer.

CREATE

Samen actief aan de slag

Geen lesgevers die jou zeggen wat je moet doen, wel cases om te bespreken, experimenten om uit te voeren, en de ruimte om te discussiëren en eigen ideeën en good practices te lanceren. Stilstaan bij jezelf, doen, reflecteren en daaruit leren.

Zeven vaardigheden
van de toekomst

Werknemers die een bedrijf echt mee kunnen doen groeien, hebben vaak een aantal gemeenschappelijke kenmerken: ze luisteren naar anderen en willen leren van anderen, kunnen omgaan met verandering en zoeken naar oplossingen. Die kenmerken hebben we samengevat in 7 soft skills: de vaardigheden waarmee je vandaag én morgen scoort op de arbeidsmarkt.

Make it Happen Now

1. Bewuste keuzes kunnen maken voor een duurzame toekomst van mens en planeet

De toekomst is duurzaam. Ook bedrijven kunnen daar niet om heen en moeten rekening houden met de draagkracht van de planeet (ecologie), omgaan met diversiteit (op gebied van meningen en mensen) en 7 internationale solidariteit versterken.

Hoe breng ik dit in balans?

Make it Happen Now

2. Een lerende ingesteldheid met brede mondiale interesse

Levenslang leren is ook voor bedrijven van belang. Door kritische vragen te stellen en out of the box te denken krijg je nieuwe inzichten die relevant zijn in je bedrijf.

Hoe wordt mijn leven / bedrijf beïnvloed door wat er gebeurt in de wereld? En omgekeerd?

Make it Happen Now

3. Flexibiliteit

Bedrijven van de 21e eeuw zullen vaak drastische wijzigingen moeten ondergaan om competitief te blijven in een snel veranderende omgeving. Flexibele werknemers gedijen prima in zo’n omgeving.

Hoe kan ik efficiënt blijven in snel wisselende omgevingen?

Make it Happen Now

4. Een creatief en innovatief denken

Bedrijven van morgen hebben werknemers nodig die nieuwe markten zien, die kunnen vernieuwen en die nieuwigheden kunnen integreren.

Hoe kan ik nieuwe dingen bedenken en implementeren? En ook proactief werken?

Make it Happen Now

5. Een holistische blik op ondernemen

Organisaties zijn voortdurend in beweging en de relaties tussen de bouwcellen van een bedrijf zijn belangrijker dan de bouwcellen zelf. Alles is met elkaar verbonden. Zo creëer je betekenis,  niet alleen voor je bedrijf, maar ook als bedrijf in relatie tot de rest van de wereld.

Hoe breng ik die wisselwerking in kaart en kan ik verantwoordelijkheid nemen om samen dingen waar te maken?

Make it Happen Now

6. Empathisch bruggenbouwer

Diversiteit op de werkvloer neemt toe, ook door nieuwe samenwerkingen, overnames … Dat kan tot conflicten leiden. Dan zijn bruggenbouwers nodig die vanuit een neutrale ingesteldheid vertrouwen scheppen en effectief kunnen communiceren.

Hoe kijk ik voorbij verschillen om zo naar oplossingen toe te werken?

Make it Happen Now

7. Inspirerend leiderschap

Een leider is iemand die mensen, organisaties en maatschappijen in beweging zet. Daarvoor hoeft hij niet boven aan de top te staan. Een leider is een coach die het beste haalt uit anderen, niet iemand die alles gaat controleren.

Hoe krijg ik inzicht in wat mensen verbindt en hoe samenwerking tot stand komt?

Make it Happen Now - logo
makeithappennow.be
  • Bootcamp
  • Tijdens 2 weekends (incl. 2 overnachtingen) ga je dieper in op deze 7 vaardigheden die volgens bedrijven én twintigers nodig zijn om te blijven groeien.
  • In het eerste weekend ontdek je die vaardigheden vanuit je eigen dromen en ambities. Je treedt in verbinding met de anderen en met jezelf en krijgt inzicht in de vaardigheden aan de hand van verhalen, oefeningen en concrete voorbeelden. Je logeert in het Libertushuis in Mechelen.  
  • Tijdens het tweede weekend groei je verder in je competenties en kijk je naar de (nabije) toekomst. Je werkt toe naar concrete toepassing van de 7 vaardigheden en logeert in domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver.